Duurzame installaties

Zonneboiler

Gratis energie klinkt iedereen goed in de oren. De zon is een goed voorbeeld van een krachtige bron die veel energie levert, dit is dan ook de reden waarom zonneboilers in Nederland niet meer weg te denken zijn. Een zonneboilersysteem zet de zonne- energie om in warmte voor warmwater of verwarming door middel van solar-panelen die in uw pannendak, op uw pannendak en/of op uw plat dak gemonteerd worden. Met een zonneboilersysteem bespaart u fors op uw energierekening en draagt u bij aan een beter milieu.

Warmtepomp

Een warmtepomp systeem wint warmte uit de grond, water of lucht, de meest bekendste is uit de grond. De aardwarmte wordt door de warmtepomp opgewaardeerd naar een hogere temperatuur, welke vervolgens afgegeven wordt aan bijv. een verwarmingsinstallatie. ’s Winters heeft u een comfortabel verwarmd huis of kantoor, en ’s zomers kan de energie omgezet worden om het geheel te koelen. Met deze systemen houdt u de energierekening laag en het leefklimaat hoog.

Installaties voor warmteterugwinning

Elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen wat betreft warmteterugwinning om de energierekening laag te houden en om het milieu te sparen. De bekendste warmteterugwinning is de wtw unit, een balansventilatie waarbij de toe- en afvoer van de lucht in een woning mechanisch wordt verplaatst.

Dit systeem is perfect in balans, waarbij de warmte van de afgezogen lucht uit de woning aan de verse toegevoerde lucht wordt afgegeven.

Een minder bekend fenomeen is de douche wtw, hierbij wordt het warme douchewater opgevangen  en via een warmtewisselaar weer afgegeven aan de koud waterleiding naar de douchekraan. Hierdoor is er niet meer zoveel warmwater nodig om te kunnen douchen.